dijous, 4 d’abril del 2013

CLOÏSSES DE LA TIETA PAQUITA

Ingredients:

½ kg de cloïsses
aigua
oli, sal i pebre negre mòlt

Per a la picada:
2 alls tendres, julivert, 3 brins de safrà, pebre
vermell, vinagre i oli de menta

Primer cal deixar les cloïsses en aigua freda durant una hora com a mínim per tal que deixin anar la sorreta que puguin tenir a dins.

Un cop ja són ben netes, es posen en una paella fonda o una cassola amb un raig d’oli i pebre negre mòlt. Es tapen i es deixen fer en la seva pròpia aigua. Així que s’obren cal retirar-les del foc per tal que no quedin resseques.

Al morter es pica bé l’all tendre amb el julivert, la sal i el safrà. Un cop tot ben picat, se li afegeix un raget de vinagre i mitja culleradeta de pebre vermell i es remena tot bé. Queda molt gustós si li afegiu 2 cullerades soperes d’oli de menta.

Es posen les cloïsses en una plata, s’agafa el suc calent de la paella i s’escalda la picada del morter. Es remena i s’aboca per sobre de les cloïsses just abans de servir-les.

1 comentari:

  1. Hola Àngela
    Ha sigut un día profitos en receptes, tantes d'un cop, està bé.
    Quand faig cloïses les obro amb una mica de vi blanc o xeres i deseuida que s'bren les fico en un bol amb aigua freda i gel, per tallar la cocció.
    Records
    Josep

    ResponElimina