dimecres, 10 d’abril de 2013

AMANIDA DE RAP


Ingredients per a 2 persones:

200 gr. de rap
1 patata
enciam dolç, tipus Iceberg
50 gr. d’olives farcides
1 tomàquet d’amanir
50 gr. de formatge manxec
50 gr. pernil serrà
1 ceba tendra (opcional)
llet, oli i sal
1 fulla de llorer
pebre negre mòlt
salsa rosa

Es posa llet en un cassó amb un raget d’oli, un pessic de sal i la fulla de llorer. Es renta el rap i es fa bullir uns minutets. Es deixa refredar.
Es cou la patata al microones o al forn i es deixa refredar.

En una safata, es posa una capa de rodanxes de patata, a sobre l’enciam a trossets i a sobre el rap. S’amaneix amb oli, sal i pebre negre mòlt.

Es tallen tots els altres ingredients a daus o a trossets petits. Es poden servir a part o es poden repartir per sobre del rap. Servir-los a part té l’avantatge que cadascú es posa d’allò que li agrada més.
La salsa rosa també es pot presentar a part o bé barrejar-la 
amb l’amanida.

És un plat molt adequat per a èpoques de calor. 

2 comentaris:

  1. olé, que bona! Aquesta amanida agradarà a petits i grans!

    ResponElimina
  2. Ben bona que està aquesta recepta. Som del blog www.quinabonapinta.blogspot.com tens una sorpresa al nostre blog.

    ResponElimina