dijous, 4 d’abril de 2013

LLUÇ AL FORN AMB PATATES I CEBA

Ingredients per a 3 persones:

1 lluç de palangre d’un kg.
3 patates
2 cebes de Figueres
oli, sal i pebre negre mòlt

Demaneu a la vostra peixateria que us faci el lluç a supremes i en feu sis trossos. Guardeu el cap i l’espina al congelador, per fer fumet de peix en un altre moment. Acabeu de treure totes les possibles espinetes que hagin pogut quedar per tal que sigui més còmoda la menja.

En una plata del forn, poseu-hi un raig d’oli i una capa de ceba tallada a juliana. Poseu-ho al forn a 200 graus. Mentre es va fent la ceba, peleu les patates i talleu-les a rodones fines. Poseu-les a sobre de la ceba fent una altra capa, poseu-hi sal, oli i pebre negre mòlt. Deixeu-ho coure fins que comença a enrossir-se.

Poseu el peix cru a sobre de tot amb sal, oli i pebre negre mòlt. Deixeu-ho uns minuts fins que estigui cuit però vigilant que no es passi el punt de cocció.

Sembla un plat molt fàcil de fer però cal aconseguir el punt just de cocció de la ceba, sense cremar-se perquè seria amarga, les patates rossetes i cruixents i el peix molt poc fet perquè no quedi ressec.

Cal controlar molt bé aquests punts si voleu gaudir dels tres gustos i les tres textures.

 

 

1 comentari: