dijous, 4 d’abril de 2013

VEDELLA A l’ESTIL DE L’ÀSSUM


(Recepta de la seva àvia)


Ingredients per a 4 persones:

600 gr. de vedella del jarret o del conill de l’espatlla
4 cebes
2 fulles de llorer beneït
1 branqueta de canyella
4 tomàquets vermells
conyac
oli, sal i pebre negre mòlt
bolets variats de temporada
all i julivert
pinyons

Demaneu a la carnisseria que us tallin la carn a daus mal tallats. Es renta la vedella amb aigua i s’escorre bé. Es posa en una cassola fonda amb oli, a foc viu i es deixa enrossir. Quan ja quasi està, es tira un raig de conyac per sobre i es deixa evaporar, un parell de voltes i s’abaixa el foc.
Se li afegeix la ceba tallada gruixuda, les fulles de llorer, la canyella, els tomàquets partits, la sal i el pebre. Es tapa i es deixa coure a foc baix, que vagi fent la xup-xup fins que la ceba sigui ben cuita.
Si veieu que es resseca molt, hi podeu afegir un cullerot d’aigua o de brou de carn.

A part es fa un saltejat de bolets de temporada. Un cop nets els bolets, cal bullir-los amb aigua sense sal. Després s’escorren i es fregeixen amb oli, s’hi afegeix all i julivert a trossets i es deixa fregir fins que els bolets quedin una mica cruixents.

Es poden posar els bolets amb la carn o bé servir-los a banda. Per últim, s’afegeixen uns quants pinyons, es fan un parell de tombs i ja es pot servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada