divendres, 17 de maig del 2013

SOPA DE PEIX


Ingredients per fer el fumet:

espines de peix blanc: lluç, bruixa, llenguado...
cap i ossos de rap
caps de gambes, llagostins, escamarlans...
1 aranya (opcional)
1 pastanaga, 1 ceba, 2 alls i 2 tomàquets madurs
oli i aigua

per a la sopa:
rap, gambes, sípia, cloïsses o musclos
arròs i sal

Si us molesten les espines quan feu un plat de peix, us passarà com a nosaltres que sempre el cuinem a filets. Llavors acumulareu al congelador un munt d’espines i ossos i de tant en tant haureu de fer un bon fumet per aprofitar-los. Aconseguireu una sopa de peix boníssima a poc preu.

Poseu una olla gran al foc amb una mica d’oli, la ceba, els alls i els tomàquets, tot tallat a trossos i deixeu-ho enrossir. Afegiu-hi la pastanaga a rodanxes i totes les espines de peix que teniu al congelador. Peleu les gambes i poseu a l’olla les pells i els caps. Si teniu poc peix, sempre podreu comprar un tros de cap de rap, unes galeres o una aranya. Cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir unes dues hores.

Coleu-ho amb un colador ben fi i desestimeu tot el peix bullit. En una olla més petita agafeu la quantitat de fumet que necessiteu per fer la sopa. Quan bulli, saleu-lo al vostre gust i afegiu-hi l’arròs. A mitja cocció poseu-hi el rap tallat a daus, les gambes i la sípia a trossets i cloïsses o musclos sense closca (que heu fet obrir a part).

Us quedarà una sopa de peix de gust intens però fi. El peix cru afegit a l’últim moment li dóna un toc fresc molt agraït. No cal dir que cadascú pot fer servir el tipus de peix que més li agradi. A més, el fumet que us sobrarà podeu guardar-lo al congelador per a futures paelles i fideuàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada