dissabte, 2 de març del 2013

CONILL AMB SUC DE LA IAIETA


Ingredients per a 4 persones:
 
1 conill
2 alls
1 ceba petita
1 cullerada sopera de farina
oli i sal
aigua
uns quants rovellons de botó (opcional)
un grapat de pinyons
2 patates

Es neteja bé el conill fet a trossos i es retallen venetes i greixos. En una cassola fonda, es posa un bon raig d’oli i els dos alls amb pell ben nets. Se sala el conill i es posa a la cassola i es deixa coure tapat a mig foc fins que queda daurat. Es retiren els alls i es xafen al morter. S’aparta el conill a un costat i, en el mateix oli es fa daurar la farina procurant que no s’enganxi.

Llavors es cobreix el conill amb aigua calenta i se li posa l’all xafat, els bolets i els pinyons i es deixa fer la xup-xup fins que el conill es ben tou. El suc s’anirà espesseint, cal vigilar-lo perquè no s’enganxi. No hem de tenir pressa per tal que el conill quedi ben melós.

A part es fregeixen les patates a daus i a l’últim moment es tiren a sobre del conill ja cuit, se li dóna un tomb per tal que les patates s’embeguin el suc de la cassola i ja es pot servir.

A la iaieta li sortia sempre perfecte, a mi m’ha costat molt saber trobar-li el punt...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada