dissabte, 2 de març de 2013

AMANIDA ITALIANA


Ingredients per a 2 persones:

1 bola de mozarella de búfala
2 tomàquets cor de bou
1 ceba tendra
1 branqueta d’alfàbrega
oli, sal i pebre negre mòlt

La mozzarella de búfala és un formatge de pasta filada fet a base de la llet de les búfales d’aigua de la Campània i es presenta en boles blanques sucoses i sumptuoses.
Si no en trobeu, podeu fer servir mozarella de llet de vaca.

Els tomàquets cor de bou han de ser vermells, madurs però forts, no pas tous. Són molt dolços, perfectes per a l’amanida. Si no en trobeu, podeu fer servir una altra classe de tomàquets.

S’agafen els tomàquets i es tallen a llesques i es posen en una plata. Es talla la ceba tendra a rondanxetes o a juliana, com preferiu, i es reparteix sobre el tomàquet. No abuseu de la quantitat de ceba. S’amaneix tot amb oli, sal i pebre negre mòlt.

Amb un ganivet (que no sigui de serreta) talleu la mozarella a làmines i poseu-la per sobre del tomàquet i la ceba.

Agafeu unes fulles d’alfàbrega ben netes i xafeu-les al morter, afegiu-hi un bon raig d’oli d’oliva i deixeu-ho macerar una estoneta.

Guarniu l’amanida amb unes fulles d’alfàbrega i poseu-hi un raget d’oli del morter ben colat.

Com més bons siguin els ingredients, més bona serà l’amanida ! 


2 comentaris:

  1. Molt bones les receptes! segueix així i potser algun día les fico al menú del restaurant!

    German Mesa ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies German ! Em fa molta il·lusió que tu, bon cuiner, em facis aquest comentari. Salut! Àngela

      Elimina