dijous, 28 de febrer del 2013

PAELLA o ARRÒS A LA CASSOLA



Ingredients per a 2 persones:

2 gambes vermelles
2 escamarlans
200 gr. de musclos
8 cloïsses gallegues
1 sípia
2 salsitxes porc
mig pit de pollastre
2 alls
1 ceba
mig pebrot verd
1 tomàquet vermell
1 vas d’aigua d’arròs
1 grapat de pèsols
brou de pollastre o bé suquet de peix o bé aigua
oli i sal

Primer cal posar els musclos i les cloïsses en aigua freda durant una hora perquè deixin anar la sorreta que puguin tenir a dins. Llavors, es posen en un cassó amb aigua i se’ls fa arrencar el bull. Un cop s’han obert, es treuen i es reserven a part. Es cola l’aigua amb un colador xinès folrat de paper de cuina, si és que es vol fer servir per a l’arròs.
Feu daurar els alls a la paella i reserveu-los a part. Féu a trossos les salsitxes i el pollastre, daureu-ho a la paella i reserveu-ho a part. Netegeu bé les gambes i els escamarlans, passeu-los per la paella i reserveu-los a part. Netegeu bé la sípia i talleu-la a trossos i poseu-la a la paella amb la ceba ratllada fins que s’enrosseixi. Llavors afegiu-hi el tomàquet sense llavors i ratllat i els alls cuits ben esmicolats.
Quan està fet, poseu-hi l’arròs i deixeu que s’empapi del sofregit. Serà el moment d’afegir-hi el brou de pollastre ben calent i l’aigua de bullir el marisc. Quan comença a fer el xup-xup, s’hi posa el marisc, les salsitxes i el pollastre que s’havien reservat a part.
També s’hi posen uns trossets de pebrot verd que hi donaran molt gust. Per tal que quedi ben acolorit, hi podeu posar també uns quants pèsols (poden ser congelats).
Per últim s’hi afegeixen els musclos (millor sense closca) i les cloïsses amb closca perquè facin ben bonic.
Es cuina tot sense sal perquè els ingredients són molts i tots ells ja en porten. Ara bé, mentre s’està fent l’arròs, es tasta i es corregeix el punt de sal al gust de cadascú.


Aquesta recepta de paella és fruit de la unió de les cuines de les àvies Mercè i Pepeta. Per exemple, enrossir tots els ingredients i deixar-los a part per ajuntar-los al final és idea de la iaia Mercè que sempre feia l’arròs a la paella sense suc, i fer servir brou de pollastre en lloc d’aigua és idea de la iaia Pepeta que sempre feia l’arròs a la cassola i ben sucós.

Per a tu Laura que ets al·lèrgica al marisc, la solució és ben fàcil: no hi posis ni gambes ni escamarlans ni musclos, posa-hi sípia, calamars i cloïsses. La resta és ben bé igual.

Si teniu suquet de peix que us hagi sobrat d’un altre dia, també el podeu fer servir en lloc del brou de pollastre però llavors l’arròs tindrà un gust de peix més intens.

És una recepta que requereix paciència perquè es necessita una bona estona per fer una bona paella d’arròs !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada