dijous, 28 de febrer de 2013

ESCUDELLA AMB GALETS I MANDONGUILLES


Ingredients per a 6 persones:
1 carcassa de pollastre
1 os del pernil
1 os de vedella del genoll
1 os de l’espinada de porc
1 tros de carn magra de vedella
1 nap
1 xirivia
2 pastanagues
¼ de col
2 tiges i algunes fulles d’api
2 patates
1 tomàquet madur
1 porro
1 grapat d’arròs
6 litres d’aigua

6 galets grossos per persona
6 mandonguilles petites per persona
pernil serrà
sal

Es posa una olla ben gran al foc amb els dos litres d’aigua. S’hi posen els ossos i les carns després de rentar-los. També les verdures netes i tallades a trossos. I l’arròs per tal que el brou quedi blanc. Llavors es deixa bullir un parell d’hores a mig foc. No hi poso sal.

Es cola el brou i es posa la quantitat que es vol en una altra olla i quan bull s’hi tiren les mandonguilles i els galets. Quan els galets siguin cuits, també ho seran les mandonguilles. Abans de servir, es talla una mica de pernil serrà a trossets ben petits i es deixa arrencar el bull.

És el moment de tastar el punt de sal i rectificar-lo al gust de cadascú. Es deixa bullir un minutet més i ja es pot servir.

Si ens sobra brou, el deixem refredar de manera natural i, un cop fred, el posem al congelador i ja el tenim llest per un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada