dijous, 28 de febrer de 2013

CREMA DE CARABASSÓ


Ingredients per a 3 persones:

3 carabassons
2 o 3 patates mitjanes
1 ceba gran o 2 de petites 
200 ml de crema de llet
o bé 3 porcions de formatge cremós 
trossets o crostonets de pa torrat (opcional)
oli, sal, pebre negre mòlt i aigua

Es talla la ceba a trossets i es posa en una olla amb oli a enrossir. Quan ja està feta la ceba sense cremar-se, se li afegeixen les patates i el carbassó tallats a daus mitjans. La meitat del carbassó es posa amb pell perquè li doni un toc verdós a la crema mirant, però, que no hi hagi cap tros de pell dura. Es cobreix tot amb aigua i se sala al gust.

Es deixa bullir una mitja horeta vigilant que no es quedi sense aigua. Quan ja està tot ben cuit, es retira del foc i se li afegeix la crema de llet (o els formatgets) i el pebre negre mòlt.

Es passa tot per la batedora fins que quedi ben fi. Aquesta crema es pot menjar calenta o freda de nevera.

Se li poden afegir uns quants crostonets de pa torrat a l’hora de servir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada