dilluns, 20 de maig del 2013

CONSERVA DE TOMÀQUET


Recepta de la meva amiga Nati


Cal fer servir tomàquets completament madurs. Els de pera van molt bé perquè tenen poques llavors i la pell fina, però a finals d’agost es poden trobar tomàquets madurs molt grossos i molt gustosos. Com més gustós sigui el tomàquet més bona quedarà la conserva. Procureu que no siguin àcids.

6 kg. de tomàquets
4 cebes grandetes
4 pebrots vermells

En una cassola fonda es posa la ceba i el pebrot ben nets i tallats a daus amb un bon raig d’oli i es deixa fregir fins que queda bastant fet. Cuineu a mig foc i vigileu que no es cremi per evitar amargantors.

Renteu els tomàquets i talleu-los a trossos. Deixeu les llavors i la pell però traieu els trossets durs de la tija. Afegiu-los a la cassola i deixeu-ho bullir fins que redueixi força, entre 30 i 45 minuts. Poseu sal (poca) cinc minuts abans del final, i estalvieu-vos de posar-hi sucre si no és absolutament necessari.

Passeu-ho tot per un passapurés finet i ja podeu omplir els pots de vidre per esterilitzar-los.

Procés d’esterilització

Prepareu una olla gran amb aigua freda i poseu els pots a dins, ben tapats i completament submergits. Engegueu el foc i quan arrenca el bull compteu entre 12 i 15 minuts depenent de la quantitat de pots i de si són més grans o més petits. Apagueu el foc i deixeu-los refredar de manera natural.
Quan acaba aquest procés ja estan a punt per conservar-se uns mesos.


2 comentaris:

  1. Si un cop fet el ball Maria queden un dit d'aigua al cul del pot que vol dir? s'ha de llençar.

    Lluïsa

    ResponElimina
  2. Hola Lluïsa, si t'ha quedat aigua al cul és perquè el pot no tancava hermèticament i hi ha entrat aigua del bany Maria. No sé si ho has de llençar però segur que estarà aigualida la conserva de tomàquet... a més no sé si se't guardarà...
    Ho sento. Cal fer servir pots que tancat ben bé !!

    Àngela

    ResponElimina