dijous, 16 de febrer del 2017

PORC A L’ALENTEJANA


Versió de Laura i Michele

1 kg. de filet de porc
1 kg. de cloïsses o escopinyes
2 cd pasta de pebrot vermell o de pebre vermell dolç
4 alls
3 fulles llorer
mig litre de vi blanc
sal grossa marina
pebre negre mòlt
coriandre
4 patates
oli
aigua

Poseu les cloïsses en aigua i sal durant 2 hores per tal que treguin tota la sorra.

Talleu el filet de porc a daus, sense greixos i poseu-ho en un bol amb la pasta de pebrot (o el pebre vermell dolç), els alls pelats i xafats, el llorer, la sal i el pebre. Remeneu-ho bé i cobriu-ho amb el vi blanc. Deixeu-ho marinar mínim 2 hores.

Poseu un bon raig d’oli en una cassola fonda. Escorreu la carn en un colador i traieu els alls. Rostiu la carn en l’oli calent uns 5 minuts tot remenant-ho. Cobriu-ho amb el líquid del marinat i deixeu-ho bullir uns 5 minuts més.  Afegiu-hi les cloïsses ben netes i espereu que s’obrin (uns altres 5 minutets). Al final, afegiu-hi el coriandre talladet petit. Apagueu el foc i deixeu-ho tapat uns minutets més.

A part, ja haureu tallat les patates i fregit en una paella. Si no us agrada tant de fregit, bulliu 3 minutets les patates a daus i després, escorregudes, les poseu al forn fins que quedin daurades.

A l’hora de servir, col·loqueu un fons de patates en una plàtera i saleu-les una mica. A sobre poseu la carn i les cloïsses i regueu-ho tot amb el líquid. Guarniu el voltant amb trossos de llimona.

Si ho preferiu, podeu posar les patates fregides dins la cassola per tal que s’impregnin del líquid i servir-ho tot barrejat.

Nota: Aquesta és una recepta portuguesa de l’Alentejo. A internet en podeu trobar diverses versions. És un plat molt complet i molt gustós.

Aquesta recepta es basa en:
https://www.youtube.com/watch?v=cJpgVIv9-VU&feature=youtu.be


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada