divendres, 3 de març de 2017

ALBERGÍNIES AL FORN

Aquest és un plat lleuger i saludable, molt adequat per sopar.

2 albergínies grans
200 gr. de tomàquets xerri o bé salsa de tomàquet natural sense llavors
200 gr. de formatge scamorza o provola (vegeu nota del final)
oli d’oliva
sal i pebre negre mòlt
orenga
80 gr. olives negres sense pinyol (opcional)

Talleu les albergínies a llesques de 1 cm. de gruix, saleu-les, poseu-les en una escorredora, tapades, i deixeu-les-hi uns 30 minuts per tal que perdin el líquid amarg.

Talleu el formatge fumat dolç (scamorza) a daus petits, els tomàquets a quarts i les olives negres a rodanxes.

Poseu les llesques d’albergínia sobre un paper d’anar al forn i feu-hi una reixa de talls amb un ganivet.

Poseu els tomàquets distribuïts per sobre (o bé la salsa de tomàquet natural i sense llavors), condimenteu-ho amb sal, oli, pebre negre i orenga al vostre gust.

Escalfeu el forn prèviament a 200 graus. Enforneu uns 20 minuts. Passat aquest temps, ajunteu-hi el formatge i les olives i enforneu-ho de nou fins que el formatge es desfaci completament.

Cal servir-ho calent.


Nota:

Recomanem el formatge fumat dolç anomenat scamorza si voleu que resulti un plat deliciós de gust molt fi. També podeu fer servir provola fumada que és un tipus de formatge semblant tot i que no són pas iguals. La diferència entre un i altre ve donada pel tipus de llet utilitzat en la seva producció i per la zona d’on són originaris.

Si no teniu aquest tipus de formatge, podeu fer-ho amb mozzarella però no quedarà tan bo. Si utilitzeu mozzarella, agafeu-la ratllada perquè no té tanta aigua com la fresca.



1 comentari:

  1. De fet es molt semblant a la melanzane a la parmigiana canviant el formatge.
    A Barcelona hi ha varies botigues especialitzades en productes italians on es podem trobar aquests formatges.
    Josep

    ResponElimina