diumenge, 12 de febrer de 2017

PASTÍS DE CARXOFES I PERNIL

Aquesta recepta és del meu amic Vicenç
 
Ingredients:

1 ceba
100 gr. pernil serrà
1 kg. de carxofes
200 grams de mató
120 gr. de parmesà ratllat
4 ous

Si voleu, podeu fer servir carxofes de Tudela en conserva: 800 gr.
També podeu fer servir ricotta en lloc de mató.
Millor cuinar-ho tot sense sal perquè el pernil i el formatge ja en porten.

Talleu la ceba petita i fregiu-la a foc lent sense sal.
Netegeu bé les carxofes, talleu-les a octaus i poseu-les en una olla just cobertes d’aigua i sense sal. Bulliu-les fins que quedin ben tendres. Si en féu servir de conserva, us estalviareu aquest pas i queden boníssimes també.
En un bol poseu els ous, el mató i el parmesà i bateu-ho bé.
Barregeu les carxofes i el sofregit de ceba, xafeu-ho bé amb una forquilla i afegiu-ho al bol. Si ho preferiu, també podeu batre les carxofes i la ceba perquè us quedi una pasta més fina. Això depèn de gustos.
Al final, afegiu-hi el pernil serrà tallat ben petitet. A mi, no m’agrada triturar-lo.

Escalfeu prèviament la part de sota del forn a 180 graus.
En un motlle untat o bé amb paper d’anar al forn, s’aboca tota la pasta i es col·loca a mitja alçada a 180 graus durant 50 minuts. Al final, es posa a 250 graus i es gratina durant 3 minutets. De totes maneres, vigileu-ho bé perquè depèn del tipus de forn.

Deixeu-ho refredar com a mínim mitja horeta abans de desemmotllar. Es pot servir en una plàtera cobert de salsa rosa i envoltat de tomàquets xerri i nous. Si voleu que sigui més lleuger, poseu-hi salsa de pebrot vermell.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada