dimarts, 20 de gener del 2015

CRESTES o EMPANADILLES ARGENTINES

Recepta de Lidia Dalboni

Ingredients:

massa per a crestes argentines La Salteña o Fargo
1 kg. de carn de vedella tallada petita a ganivet
1 kg. de ceba
½ pebrot vermell tallat petitó
1 pastilla de brou de verdures
3 ous durs
100 gr. d'olives verdes trossejades
comí
sal
oli d'oliva o de gira-sol (al gust)
condiment mòlt (opcional):
bitxo, orenga, llorer, pebre blanc i pebre vermell dolç

Es fa un sofregit amb la ceba tallada petita i el pebrot en força oli. Se li afegeix la pastilla de brou de verdures, la sal i el condiment mòlt al gust. Cal tenir cura que la ceba s'estovi però no arribi a daurar-se. Abans que la ceba sigui transparent del tot se li afegeix la carn tallada i es deixa cuinar. Si hi ha massa suc caldrà treure’n una part o bé posar-hi maizena com a espesseïdor.

Un cop cuit, es deixa refredar, després es posa el comí en pols al gust i es remou bé perquè quedin ben barrejats tots els ingredients. Cal deixar aquesta massa d'un dia per l'altre.

Quan ja es vol muntar les crestes, es talla petitó l'ou dur i les olives i es barreja amb la massa del dia anterior.

S'armen les crestes i se'ls fa el repulgue. Per a això, es mulla amb aigua freda les vores de cada un dels discos, es dobla el disc i es trenen bé les vores formant un cordonet.

Es passa ou batut per sobre abans d'entrar al forn que ja s'haurà escalfat. Deixeu-les-hi fins que prenguin el típic color daurat.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada