dimarts, 3 de febrer de 2015

GALTES DE VEDELLA AL FORN

Ingredients per a dues persones:

 2 galtes de vedella
12 cebetes de platillo
2 grans d’all
3 tomacons secs
2 fulles de llorer
1 copa de conyac
1 vas d’aigua
oli, sal i pebre negre mòlt
3 patates
1 carxofa

Escalfeu el forn a 200 uns deu minuts.
Renteu bé les galtes de vedella i salpebreu-les.
Poseu-les en una safata amb un raig d’oli, procurant que la part amb més greix quedi a sota. Enforneu-les uns vint minuts. Després, abaixeu el forn a 180. Ruixeu les galtes amb el conyac i deixeu que s’evapori l’alcohol. Als pocs minutets, afegiu-hi les cebetes pelades, els dos grans d’all pelats també, el llorer i els tomacons secs. Quan vegeu que s’està assecant, poseu-hi un vas d’aigua calenta. Deixeu-ho coure uns quaranta minuts, girant la carn de tant en tant i ruixant-la amb el suc.

Peleu les patates i talleu-les a llesques fines. Netegeu la carxofa i feu-ne 4 trossos. Poseu-ho en una safata d’anar al forn amb una mica d’oli, sal i pebre negre. Poseu la safata de les galtes a la part inferior del forn i enceneu el grill. Poseu la safata de les patates i la carxofa ben a prop del grill perquè es facin torradetes. I quan ja estiguin fetes, ho podreu servir tot junt.

Si ho heu fet sense pressa, us quedarà una carn completament melosa i molt gustosa.
També podeu fer la carn el dia abans i l’endemà escalfar-la amb l’acompanyament.

 

 

4 comentaris:

  1. Es l'última vegada qué el provo.
    Josep

    ResponElimina
  2. No sé per quin motiu ara sí que funciona això dels comentaris.... oeoeoeoeeeeee...
    Gràcies per al teva paciència !! Petonets. Àngela

    ResponElimina
  3. Pinta molt i molt bé!
    Temps total de cocció?

    ResponElimina
  4. Per a les galtes una hora aprox. I per a la resta 10 minutets. Jo vaig una mica a ull...

    ResponElimina