dimarts, 20 de gener de 2015

CANELONS ARGENTINS

Recepta de Lidia Dalboni

Ingredients:

pasta de pancake o de crep
½ kg. ceba tallada
2 kg. de carn de vedella picada
½ pebrot vermell tallat petitó
1 pastilla de brou de verdures
2 kg. d'espinacs
1 paté de carn
2 porcions de formatge ricotta o mató
sal
oli d'oliva o de gira-sol (al gust)
pebre negre mòlt
salsa beixamel
salsa de tomàquet
formatge ratllat per gratinar

Es fa un sofregit amb la ceba tallada petita i el pebrot en força oli. Se li afegeix la pastilla de brou de verdures i la sal. Cal tenir cura que la ceba s'estovi però no arribi a daurar-se. Abans que la ceba sigui transparent del tot se li afegeix la carn tallada i els espinacs trossejats i sense tiges dures. Remeneu-ho tot amb una espàtula millor que amb cullera.

Un cop està cuit cal deixar-ho refredar. Quan ja es volen muntar els canelons, se li afegeix el mató o formatge ricotta i el pebre negre mòlt al gust.

S'utilitza pasta per a pancakes que és una espècie de crep utilitzat a les cuines argentina, uruguaiana i xilena per fer preparacions tant dolces com salades.

S'emplenen les creps i es col·loquen en una plàtera d’anar al forn. Per sobre es banya primer amb una salsa beixamel clareta i després amb una salsa de tomàquet. Finalment, es cobreix amb formatge ratllat i ja es pot gratinar.

Canelons agredolços:
Es fa tot igual però s'afegeix panses sense llavors i sucre a la massa. I en comptes de les salses, es pinzellen els canelons amb ou batut ensucrat i es dauren al forn.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada