dimarts, 23 de setembre de 2014

TARTAR DE TOMÀQUET AMB TONYINA

Ingredients:

1 o 2 tomàquets de cor de bou
1 llauna de tonyina amb oli
12 olives farcides d’anxova
1 ceba tendra petita o cibulet (al gust)
4 cogombres en vinagre (opcional)
oli i vinagre balsàmic
sal i pebre negre
1 enciam fulla de roure

Escaldeu els tomàquets en aigua bullent durant 15 segons, retireu-los ràpidament i refredeu-los en gel. Traieu-los la pell i les llavors. Talleu-los a daus ben petits i deixeu-los en un escorredor durant 15 minuts per tal que perdin tota l'aigua possible.

A continuació, col·loqueu els dauets en un bol i afegiu-hi la tonyina esmicolada, les olives tallades a rodanxetes, la ceba i els cogombres en vinagre tot ben picat. Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb un raig d’oli, sal i un polsim de pebre negre. També hi podeu posar vinagre balsàmic si us hi agrada.
Un cop fet el tàrtar, disposeu-lo en un motlle i decoreu la plàtera amb enciam  de fulles de roure. Amaniu l’enciam i ja ho teniu a punt de servir. Cal menjar-s’ho ben fresquet.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada