dilluns, 22 de setembre de 2014

COCA DE VERDURES

Per a la pasta:

1 tassa d’oli
1/2 tassa d’aigua
1 ou
farina
sal

Per al farciment:

mig carbassó
mig pebrot verd
mig pebrot vermell
mitja albergínia
2 alls tendres
1 ceba
3 cullerades de salsa de tomàquet
oli i sal

Evidentment podeu fer servir pasta preparada, en aquest cas us recomano la finíssima de Buitoni.

Però si voleu fer-la vosaltres mateixos cal que feu el següent: poseu l’oli en un bol i aboqueu-hi a sobre l’aigua que estigui bullint, afegiu-hi sal i comenceu a remenar. Afegiu-hi l’ou i a poc a poc la farina que admeti sense que la pasta quedi massa dura, i aneu remenant-ho. S'anirà mesclant tot, primer fent una pasta grumosa i fluixa per després convertir-se en més fina i consistent. S'ha d'anar pastant amb les mans, perquè és l’única manera de saber si està bé. S'ha de treballar la pasta amb paciència, si volem que quedi bona. Sabrem que ja és a punt quan la pasta és fina, llisa, consistent, però blana i modelable, i es separa fàcilment de les mans.

Quan la pasta ja està feta, amb un corró de cuina en fem una capa ben fina i l’estenem a damunt d’una llauna d'anar al forn, ben igualadeta per tot, i la deixem reposar. Com més fina sigui la capa de pasta, millor.
 
Per al farciment, es fa una salsa de tomàquet sense llavors ni pells i es deixa a part. Es fregeix la ceba talladeta a juliana i els alls tendres a rodonetes fins que estigui tot transparent, sense que es cremi. La resta d’ingredients es tallen a daus petits i es fan mig coure a la planxa amb una mica de sal i un raget d’oli.

Es fa escalfar el forn ben calent i s’hi posa la pasta. Quan ja és quasi cuita, es treu del forn i es pinta amb la salsa de tomàquet. Es reparteix per sobre el sofregit de ceba i alls tendres. I per últim, les verduretes. S’enforna un altre cop uns cinc minutets més i ja teniu la coca a punt de menjar-se-la!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada