dimarts, 19 de novembre de 2013

TIRAMISÚ

Recepta de la meva amiga Roser

Ingredients:

melindros
100 g. de sucre
500 g. de formatge Mascarpone
1 cullerada de sucre de vainilla
5 rovells d’ou
200 g. de cafè exprés fort
50 g. de licor (d'amaretto, rom, grappa, etc.)
50 g. de xocolata en pols sense sucre per guarnir

Primer cal que feu el sucre de llustre (glacé) amb un morter o una batedora. Després barregeu el sucre, els rovells, el sucre vainillat i el formatge mascarpone (ha de quedar com una crema muntada). Quan estigui fet, guardeu-ho al frigorífic.
A continuació barregeu el cafè (fred) i el licor, remulleu els melindros en aquesta barreja i col·loqueu-los en un motlle, tot formant una capa. A sobre, poseu una capa de la crema reservada al frigorífic, una altra capa de melindros remullats amb la barreja de cafè i licor i cobriu-lo amb una altra capa de crema.
I ja per acabar, tapeu el recipient amb film transparent i guardeu-lo al frigorífic fins l’endemà.
El traieu del motlle i al moment de servir-ho afegiu-hi la xocolata en pols sense sucre.

El guarniu al vostre gust. Si hi afegiu unes trufes... llavors ja sou al cel !!


1 comentari:

  1. M'agrada molt el tiramisú, però mai ho he fet.
    A veure si aquesta vegada m'atreveixo amb la teva recepta.
    Records
    Josep

    ResponElimina