divendres, 18 d’octubre de 2013

MACARRONS A LA BOLONYESA

Ingredients per a 2 persones:

200 gr. de macarrons
200 gr. de carn picada de vedella
(o bé 100 de vedella i 100 de porc)
1 ceba
½ pebrot verd a trossets petits (opcional)
4 tomàquets ratllats sense llavors
aigua, sal, sucre, oli i pebre negre mòlt
100 gr. de formatge ratllat (opcional)
En una paella es comença a fregir la carn i el pebrot verd a trossets en una mica d’oli, a mig foc, tot remenant-ho sovint perquè quedi ben desfet. Es ratlla la ceba i s’hi aboca i es deixa enrossir tot junt, sempre sense pressa. Si s’hi posa tomàquet natural ratllat, cal fer-ho una mica abans però si és tomàquet en conserva s’hi tira quasi al final.
És el moment de la sal, el pebre negre mòlt i el sucre (per treure l’acidesa) si s’ha fet servir tomàquet natural.

A casa nostra no ens agrada la pasta amb excés de tomàquet, però en qüestió de gustos no hi ha res a dir...

Es posa aigua amb sal en una olla i es bullen les tallarines o els macarrons procurant que quedin al dente. La pasta sempre ha de ballar dins l’olla o sigui que tingui espai per bullir bé.
Quan la pasta ja és al punt es tira a paella amb la salsa bolonyesa i es remena tot junt.

Ara ja es pot menjar que està boníssima però nosaltres sempre hi afegim formatge ratllat per sobre i la posem al grill uns minutets.

Cal menjar-s’ho just acabat de fer !!


2 comentaris:

  1. Per fi se han acabat el gelats i ve un plat contundent com m'agraden a mi.
    L'etiqueta de plats lleugers suposo que es un eufemisme.
    Jo els remato amb bexamel i fortmage i gratinats.
    Records
    Josep

    ResponElimina
  2. Sí, sí... plat lleuger... hahaha... a casa nostra fem plat únic quan fem macarrons...
    Una abraçada.

    ResponElimina