dissabte, 24 d’agost de 2013

GELAT DE BESCUIT

Ingredients per a 4 persones:


200 ml. de nata líquida per a muntar
2 rovells d'ou
2 cullerades soperes de llet
50 gr. de sucre (20 gr. de fructosa per als diabètics)
1/2 culleradeta de vainilla en pols

Cal deixar el recipient de la geladora al congelador unes 12 hores, com a mínim. Atenció! Si està massa glaçat pot ser que es congeli la massa i no pugui girar bé. Llavors caldrà deixar-lo abans una horeta a fora del congelador.
Batem bé la crema de llet fins a convertir-la en nata. En un plat, batem els rovells amb el sucre o la fructosa i en un vaset dissolem la vainilla en la llet. Ho anem afegint a la nata muntada, a poc a poc i remenant-ho bé per tal que quedi una crema ben lligada.
Ho aboquem a la geladora i deixem que emulsioni una mitja hora. Quan agafa consistència de gelat, l'aneu traient amb una cullera i ja us el podeu menjar tot seguit o bé posar-lo en terrines tapades i guardar-lo al congelador.

Podeu ratllar-hi xocolata per sobre a l'hora de servir-lo o bé deixar en remull amb moscatell unes panses de Corint i afegir-les per sobre.

El seu gust us recordarà el dels gelats d'abans...

2 comentaris: