dilluns, 21 d’octubre de 2013

CASSOLETA DE RAP I MARISC

Ingredients per a 2 persones:

1 cua de rap petita
6 gambes
6 escamarlans
200 gr. de pèsols
2 alls
1 ceba
mig pebrot verd
1 pastanaga
3 tomàquets vermells
1 copa de conyac
farina, fumet de peix, oli, sal i pebre negre mòlt

Feu daurar dos alls en una cassola fonda. Enfarineu el rap tallat a medallons, daureu-lo i reserveu-lo a part. En el mateix oli, fregiu lleument les gambes i els escamarlans i reserveu-los a part.
És el moment de fer el sofregit: la ceba ratllada s’ha de coure a poc a poc, afegiu-hi els alls anteriors ben xafats, el pebrot verd tallat petit i la pastanaga a rodanxes ben fines. A mig fer, aboqueu-hi la copeta de conyac i el tomàquet ratllat i sense llavors. Poseu-hi sal i pebre negre mòlt al vostre gust.
Quan ja es veu el tomàquet ben fet, s’hi posa el rap i el marisc i es cobreix amb fumet de peix. S’hi posen els pèsols congelats (si són naturals, s’hi han de posar abans, amb el pebrot i la pastanaga).
Es deixa fer la xup-xup uns 15 minuts. Si el suc no queda prou espès, s’hi pot afegir una mica de farina mentre fa la xup-xup.

És un plat molt natural, fàcil de fer i de bon pair.


1 comentari:

  1. Això es un plat de veritat, bo,bo, bo.
    Ho copïo per fer-ho.
    Records
    Josep

    ResponElimina