dissabte, 20 de juliol del 2013

MAGDALENES DE CASA

Ingredients:

2 ous grossos o 3 de petits
150 gr. de sucre
60 ml. de llet
190 ml. d' oli de gira-sol
210 gr. de farina de rebosteria
1/2 sobre de llevat químic
un polset de sal
opcional: ratlladura de llimona o taronja, canyella... 
per a farciment: trossets de poma, de xocolata, gerds, crema, etc...

Primer cal batre els ous amb el sucre fins que siguin escumosos. Es pot fer a mà o amb la batedora amb l'accessori de varetes per preparar massa. Vigileu de posar poca velocitat. Després es barreja la llet amb l'oli i s’afegeix a poc a poc a la massa escumosa dels ous amb el sucre.
En un bol a part, cal barrejar la farina amb el llevat, la sal i la ratlladura de llimona de la canyella. S’afegeix, en dos o tres cops, a la barreja anterior, batent-ho bé cada vegada. Quan ja hi és tot, encara es remenarà una mica més, amb marxa més ràpida si es fa servir la batedora.
Es deixa aquesta massa en un bol, tapada amb un drap, una hora a la nevera, mínim. Es pot deixar descansar diversos hores, fins i tot tota la nit.

S’escalfa el forn a 210 graus. En una plata d’anar al forn, es posen les flameres i a dins els motllos especials de magdalenes. Si es volen fer senzilles, s’omplen unes tres quartes parts amb la massa i si posa una mica de sucre damunt. Si es volen fer farcides, s’omplen els motllos amb la massa fins a la meitat i s’hi incrusten els trossets de fruita o de xocolata. Si s’hi vol posar crema, feu un clot al mig de la massa i poseu-hi una cullerada de crema o de Nutella... això ja depèn del gust de cadascú.

Cal posar-les a la part baixa del forn durant uns 15 minuts però atenció... no es pot obrir el forn durant la cocció !!

Ja ho veureu que bones... no tenen res a veure amb les del súper...


1 comentari: