divendres, 26 de juliol de 2013

FIDEUÀ DE LA MAMA

Ingredients:

80 gr. de fideus núm. 2 per persona
1 sípia mitjaneta per persona
1 ceba
2 tomàquets
5 alls
mig pebrot verd
1 pastanaga
1 ou
oli i sal
aigua

Per tal que la fideuà quedi més gustosa farem el brou següent: en una olla posem un raget d’oli i fem enrossir la ceba tallada a juliana, 2 alls, els tomàquets i el pebrot verd a trossets i la pastanaga pelada a rodanxes. Hi afegim aigua i sal i deixem que bulli mitja horeta. Ho colem en un colador xinès tot xafant les verduretes per tal d’aconseguir un brou ben saborós.

Netegem bé la sípia, la tallem a trossets i la posem a bullir en el brou colat uns 15 minuts.

En una paella de nanses, posem un raig d’oli i fem daurar 2 alls pelats i abans que ennegreixin hi afegim els fideus i els fem enrossir també. Retirem els alls i afegim el brou amb la sípia i deixem que es facin els fideus. Engeguem la part de dalt del forn a 220 graus i quan els fideus ja quasi són al punt, hi posem la paella uns cinc minuts per tal que s’acabi de beure el suc i els fideus quedin corbadets, ben bonics estèticament.

Fem un allioli suavet amb un all petit sense cor, un ou, oli i sal. I que cadascú se’n serveixi al seu gust.


1 comentari: