divendres, 14 de juny de 2013

RAP AMB SÍPIA I CLOÏSSES

Ingredients per a 3 persones:
 
½ kg. de rap a medallons
3 sípies petites
300 g. de cloïsses
100 gr. pèsols
2 alls tendres
farina
oli, sal i pebre negre mòlt
1 gotet d’aigua calenta

Es posen les cloïsses en un cassó amb aigua freda durant una hora perquè treguin la possible sorreta. En netegen bé les sípies i es fan a trossos mitjans irregulars. Es fan obrir les cloïsses en el mateix cassó amb poca aigua. S’escorren i es reserven.
Se sala el rap, s’enfarina i es fa daurar en una paella amb oli. Es deixa sobre un paper absorbent i es reserva.
En una cassola es posa un cul d’oli i es fan mig enrossir els alls tendres talladets. S’hi afegeix la sípia i se li dóna un tomb. Si deixa anar molta aigua, deixeu-la que vagi coent-se, si cal afegir-hi una mica d’aigua que sigui calenta. A mig fer, afegiu-hi els pèsols descongelats (si són naturals els caldrà una mica més de temps). Poseu-hi sal i pebre negre mòlt. Cal que hi hagi bastant suc perquè ara és el moment de fer espessir la salsa amb farina tot vigilant que no es facin grumolls.
Afegiu-hi el rap i les cloïsses i deixeu-ho cinc minuts més. Rectifiqueu de sal si és necessari.
Queda un plat de peix de gust molt fi.


1 comentari:

  1. Això si que es un bon plat, de categoria.
    Jo les cloisses les obro amb una miqueta de vi blanc, txacoli a pot ser.
    Records
    Josep

    ResponElimina