divendres, 13 d’octubre del 2017

AMANIDA AMB MONGETES SEQUES

Ingredients per a 2 persones:
 
150 gr. de mongetes seques
barreja d’enciams i canonges
pebrots verd i vermell
1 tomàquet d’amanir
6 espàrrecs verds
8 anxoves en oli
1 cullerada de tàperes en vinagre
oli i sal
pebre negre mòlt

Menjar llegum és molt recomanable per a la nostra salut però moltes vegades ens resulta massa sec quan va sol o massa greixós quan va guisat. Es tracta de posar-ne petites quantitats en receptes una mica més originals. De fet, aquesta amanida és una versió light del típic empedrat.

Evidentment, el resultat final serà millor si els productes són de bona qualitat, per això aconsello mongetes del ganxet perquè tenen moltes proteïnes, són petites, cremoses i de pell molt fina. Pel que fa a les anxoves, com les de l’Escala no n’hi ha d’altres, per al meu gust.

Feu un llit amb els enciams i els canonges. Renteu les mongetes amb aigua freda i escampeu-les per sobre, afegiu-hi el tomàquet tallat a trossos i els pebrots vermell i verd a dauets. Si us agraden les tàperes en vinagre n’hi afegiu unes quantes. Amaniu-ho amb sal, oli i una mica de pebre negre mòlt. Remeu-ho tot bé.

Els espàrrecs millor si són frescos passats per la planxa uns minutets, deixats refredar i tallats a 2 cm. Els poseu a sobre ben repartits. Les anxoves, ben netes a sobre de tot, senceres o a meitats. Si voleu, també hi lliguen molt bé unes quantes olives negres.

I ja teniu el sopar fet !  És un plat molt fàcil, molt gustós i molt complet pel que fa a elements nutritius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada