dijous, 4 de febrer del 2016

VICHYSSOISE – Crema de porros (amb robot Kitchen Aid)

Ingredients:
 
4 porros (300 gr. nets)
1 ceba (100 gr. nets)
4 patates (400 gr. nets)
800 ml. d’aigua o brou de pollastre
100 gr. de mantega
200 ml. de crema de llet
sal
pebre negre mòlt (opcional)
cerfull o cibulet o crostonets de pa

Es posa l’accessori MultiBlade. Primer cal fer fondre la mantega amb P1 de fregir, 2 minuts a 110 graus, velocitat 1.
Afegiu-hi la ceba tallada a trossos grans i tritureu 5 segons. Tapeu sense cubilet i P1 de fregir a 140º 5’ vel. 2.
Afegiu-hi els porros tallats grossos i saleu. Tritureu 5 segons. Tapeu sense cubilet i P1 de fregir a 140º 5’ vel. 2.
Afegiu-hi les patates tallades grosses i tritureu 5 segons. Poseu l’aigua o el caldo i P3 de bullir: pas 1 – 130º 5’ vel.2 – pas 2 – 100º 8’ vel. 2 – pas 3 – 100º 13’ vel. 2.
Quan acaba es queda en mode “mantenir calent”. Sortiu-ne. Pulseu Inici i tritureu a velocitat 10,  entre 1 i 2 minuts fins que quedi ben fi.
Obriu la tapa i afegiu-hi la crema de llet. Pulseu el botó Pulse a intervals curts entre 20 i 30 segons fins a obtenir la textura de crema.
Si us hi agrada un punt de pebre negre mòlt... ara és el moment.

Atenció! Si no us queda el punt d’espessor desitjat, sempre hi podeu afegir una cullerada de flocs de puré de patata i tornar al botó Pulse uns segons més.

Es deixa refredar i se serveix amb una mica de cerfull, cibulet o porradell picadet a sobre.

Aquesta crema també es pot prendre calenta amb fils cruixents de porro o crostonets de pa torrat a sobre per fer bonic.

Amb cloïsses i sal negra... Una nova idea...




2 comentaris: