dilluns, 21 de desembre del 2015

FIDEUÀ NEGRA de la NATI

INGREDIENTS:

una sípia bruta d’entre 3/4 de kg. i un kg. amb la salsa i la tinta
500 gr. de fideus del 2
una ceba grosseta
mig pebrot vermell
tres carxofes
un litre de brou de peix o bé aigua

Es posa un bon raig d'oli en una cassola i es fregeix la ceba tallada a juliana durant uns minuts.
S’hi afegeixen les carxofes tallades finetes i el pebrot a tires no gaire llargues.
Quan està tot ben fregit, se li afegeix la sípia tallada a daus i, uns minuts després, la salsa.
Una vegada feta la sípia se li posa la tinta i es remena bé fins que tot el conjunt queda ben negre.
Ara és el moment de posar-hi els fideus i deixar-los uns minuts que es rossegin, sense deixar de remenar el conjunt.
Una vegada rossejats, hi afegim el litre de brou i ho deixem coure els minuts que diu el paquet de la pasta.
Ho traiem del foc i ho deixem reposar entre 5 i 10 minuts.
Si voleu, podeu servir una maionesa suau d'acompanyament.
I ja està llest per menjar.


BON PROFIT !!


1 comentari: