dilluns, 4 de maig del 2015

FUSILLI A LA CARBONARA AMB ESPÀRRECS

Ens engreixarem si mengem molta pasta?
La idea que la pasta fa engreixar ve del fet que es creu que només conté farina i midó. Però la pasta de qualitat superior es fa amb sèmola de blat dur i  100 gr. de pasta aporten només unes 300 calories, 74 gr. d’hidrats de carboni, minerals i vitamines. Així que contenen menys d’un gram de greix. El formatge i la salsa és el que ens far engreixar!
La pasta té efecte saciant pel seu contingut en gluten i cel·lulosa, facilita el trànsit intestinal i evita el restrenyiment.

Els fusilli són un tipus de pasta del sud d’Itàlia, tradicional de Molise i Campània.
Es treballava la pasta a mà a les cuines de les famílies més benestants, enrotllant els espaguetis a un filferro i després fent-los assecar.
 
Fusilli avellinesi
És una variant, més estreta i allargada, que s'obté precisament de l'elaboració de la massa al voltant d'un fus del qual pren el nom fusillo.


Ingredients per a 4 persones:
 
320 gr. de fusilli  o espirals
200 gr. de bacon
4 ous
1 manat d’espàrrecs verds
4 alls tendres
100 gr. de parmesà ratllat (opcional)
aigua, sal, oli i pebre negre mòlt.

Es posa aigua amb sal en una olla i es bullen els fusilli procurant que quedin al dente. En una paella es fregeixen les tires de bacon sense oli i així que es va desfent el greix, es va traient l’oli resultant fins que queden ben cruixents.  En un bol es baten els ous amb un polsim de sal.
En una altra paella es fan saltejar, amb una cullerada d’oli i un polsim de sal, els espàrrecs i els alls tendres talladets al vostre gust.
Quan la pasta ja és a punt es cola i es posa en un bol. Immediatament s’hi aboca l’ou batut i es remena. L’ou es va coent amb l’escalfor de la pasta bullida. S’hi afegeixen les espàrrecs i el bacon ben cruixent. S’ha de servir a l’acte perquè es puguin apreciar les diferents textures.
Si voleu fer la recepta a la carbonara clàssica, afegiu el formatge ratllat a l’ou batut.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada