Ens engreixarem si
mengem molta pasta?
La idea que la pasta
fa engreixar ve del fet que es creu que només conté farina i midó. Però la
pasta de qualitat superior es fa amb sèmola de blat dur i 100 gr. de pasta aporten només unes 300
calories, 74 gr. d’hidrats de carboni, minerals i vitamines. Així que contenen
menys d’un gram de greix. El formatge i la salsa és el que ens far engreixar!
La pasta té efecte
saciant pel seu contingut en gluten i cel·lulosa, facilita el trànsit
intestinal i evita el restrenyiment.
Els fusilli són un tipus de pasta del sud
d’Itàlia, tradicional de Molise i Campània.
Es treballava la
pasta a mà a les cuines de les famílies més benestants, enrotllant els
espaguetis a un filferro i després fent-los assecar.
Fusilli avellinesi
És una variant, més
estreta i allargada, que s'obté precisament de l'elaboració de la massa al
voltant d'un fus del qual pren el nom fusillo.
Ingredients per a 4
persones:
320 gr. de fusilli o espirals
200 gr. de bacon
4 ous
1 manat d’espàrrecs
verds
4 alls tendres
100 gr. de parmesà
ratllat (opcional)
aigua, sal, oli i
pebre negre mòlt.
En una altra paella
es fan saltejar, amb una cullerada d’oli i un polsim de sal, els espàrrecs i
els alls tendres talladets al vostre gust.
Quan la pasta ja és a
punt es cola i es posa en un bol. Immediatament s’hi aboca l’ou batut i es
remena. L’ou es va coent amb l’escalfor de la pasta bullida. S’hi afegeixen les
espàrrecs i el bacon ben cruixent.
S’ha de servir a l’acte perquè es puguin apreciar les diferents textures.
Si voleu fer la
recepta a la carbonara clàssica, afegiu el formatge ratllat a l’ou batut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada