dissabte, 11 d’abril de 2015

TRUITETES DE LA BESÀVIA MANOLITA

Recepta de la meva amiga Maria Carme Hidalgo

Ingredients per a 100 truitetes:  

8 fetges de pollastre
1/2 kg. de carn magra
1/2 kg. de pollastre (cuixa que és més melosa)
1/2 kg. de carn de vedella (tall melós)
Farina, mantega, llet per fer la salsa beixamel
tomàquet triturat per a la salsa (si se'n vol posar)
2 o 3 cebes segons la grandària
1 tòfona (opcional)
ous (de cada ou deixatat en surten unes 8 truitetes)

Es fa el farciment de les truitetes de la següent manera: en una cassola, amb oli, se sofregeix la ceba picada, quan comença a daurar-se s'hi afegeixen les carns a trossos. Quan tot és cuit es pica o es passa per la màquina junt amb la tòfona.  En la mateixa cassola i amb el mateix oli s'hi posa la mantega i quan està desfeta s'hi tira la farina i es torra una mica i sense parar de remenar s'hi afegeix la llet i es deixa que bulli 5 minuts; s'hi afegeixen les carns ja picades i es deixa coure 5 minuts més, es treu del foc i es deixa refredar. (Les quantitats de llet, de farina i de mantega són les que es necessiten perquè quedi una pasta fluida, com per farcir canelons).

En una paella petita (com la de fer ous ferrats) es fan unes truitetes molt fines (una cullerada sopera d'ou deixatat per cada truiteta, aproximadament); i les omplirem amb el farcit que tenim preparat, les enrotllarem i les posarem en una safata de forn que haurem untat prèviament amb una mica de farcit i una mica de llet.

A continuació farem una salsa beixamel i la tirarem per sobre les truitetes, les cobrirem amb formatge ratllat i trossets de mantega;  hi posarem, si es vol, una mica de salsa de tomàquet, fent algun dibuix geomètric (petites rodonetes o ratlles) i ja les podem gratinar. 


Esperem que us agradin...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada