divendres, 25 de juliol de 2014

ARRÒS AMB POLLASTRE I VERDURES

Ingredients per a 3 persones:
 
300 gr. de pit de pollastre
300 gr. d’arròs bomba
2 cebes tendres o un porro
4 alls tendres
2 pastanagues
1 pebrot verd
1 pebrot vermell petit
1 carbassó
2 tomàquets mitjanets
1 litre d’aigua calenta
un raget de vi blanc
oli, sal i pebre negre mòlt


En una cassola fonda es posen les cebes tendres o els porros i els alls tendres tallats en juliana i es tapa perquè es vagin fent amb una mica d’oli d’oliva.
Es talla el pit de pollastre a daus grossets i s’hi afegeix quan la ceba i els alls ja són tous. Se sala i s’hi posa pebre negre mòlt al gust. Es deixa que es vagi enrossint.
Mentrestant, es pelen les pastanagues i es tallen a rodones fines i cap a la cassola. Es tallen el pebrot verd, el vermell i el carbassó a quadrets de 2 cm. aprox. i també cap a la cassola.
Es va remenant tot procurant que no s’enganxi. S’hi afegeix el vi blanc i si cal un cullerot d’aigua calenta.
Per últim s’hi afegeixen els tomàquets sense llavors, escaldats prèviament, pelats i a trossos.

Quan és a mig fer, s’hi posa l’arròs i es cobreix amb aigua calenta. Es deixa coure 15 minuts afegint-hi aigua calenta si fa falta. No remeneu pas l’arròs durant la cocció, en tot cas sacsegeu la cassola agafant-la per les dues nanses.

Si us agrada més caldós i més cuit podeu afegir-hi més aigua i deixar-lo coure fins a 20 minuts.

En tot cas, abans de portar la cassola a taula, deixeu reposar l’arròs uns minutets.




1 comentari:

  1. M'agrada aquesta serie de receptes senzilles. Felicitacions
    Josep

    ResponElimina