dimarts, 18 de febrer del 2014

SENGLAR ESTOFAT

Aquest és un plat de la cuina d'alta muntanya perquè és el lloc on tradicionalment hi ha hagut caceres de porcs senglars. Avui dia, costa trobar qui sàpiga cuinar el senglar correctament. A la nostra família, actualment qui el cuina és la meva germana seguint la recepta de la padrineta.

Ingredients per a 6 persones:

1 kg de porc senglar a talls finets
4 pastanagues
pèsols
pinyons (opcional)
bolets (opcional)
2 cebes
4 tomàquets ratllats sense llavors
oli, sal, farina
brou de carn i pollastre

per a macerar:

pebre negre en gra
1 branca de canyella
el suc de ½ llimona
conyac o un altre licor que preferiu

La nit abans de cuinar el senglar, poseu-lo a macerar amb el pebre negre en gra, la branca de canyella, el suc de llimona, i un raget de conyac o un altre licor.

A l’hora de cuinar-lo, enfarineu els talls i fregiu-los en un tombar i tombar. Reserveu-los a part i amb una mica de l’oli del fregit feu un sofregit amb ceba i tomàquet.

En una cassola fonda, poseu una capa de rondanxes de pastanaga, el senglar a sobre i el sofregit també. Cobriu-ho amb brou i deixeu fer la xup-xup durant dues hores, a foc lent.

Quan falti mitja hora per al final de la cocció hi poseu afegir pèsols, pinyons o bolets, segons les vostres preferències. Si els pèsols són crus potser que els hi poseu abans.

No hi heu de posar la sal fins als 10 minuts finals per tal que no s’endureixi la carn.




2 comentaris:

  1. Te què estar molt bo. Tinc varies receptes per fer el senglar i la teva sembla la més senzilla, però el gran problema es trobar la carn de senglar sino tens un amic caçador.
    Josep

    ResponElimina
  2. El meu cunyat abans anava a caçar. Ara els antics companys li porten algunes peces. A Barcelona hi ha botigues especialitzades en carns de cacera.
    Una abraçada.

    ResponElimina