INGREDIENTS:
8 làmines de pasta
una ceba petita
mig pebrot vermell
mig pebrot verd
1 o 2 alls tendres
2 o 3 cullerades soperes de salsa de
tomàquet
oli, sal, pebre negre mòlt
formatge ratllat parmesà
per a la salsa beixamel:
50 gr. de mantega
½ litre de llet
2 cullerades soperes de farina
sal
Es posa un raget d'oli en una paella i es
fregeix la ceba, els alls tendres i els dos pebrots tot tallat ben menudet i es
fregeix a poc a poc. A mig coure se li afegeix la meitat de la carn picada (de
vedella o de pollastre, segons preferiu). Es retira del foc abans que quedi
ressec i s’hi afegeix la salsa de tomàquet. Es deixa reposar.

Es fa una salsa beixamel no massa espessa.
En un cassó es posa la mantega, la farina i la llet i a mig foc es va remenant
sense parar fins que arrenca el bull, llavors s’abaixa més el foc i es continua
remenant fins que s’ha espesseït prou. Se sala. Si queden grumolls podeu
passar-la per la batedora.
És el moment de muntar la lasanya. Podeu
fer servir pasta que no necessita cocció prèvia i us estalviareu feina. Si no,
haureu de bullir-la com es fa amb la pasta dels canelons.

I ja estaran llestes per menjar. Un duet
de lasanyes amb gustos diferents que, combinades, segur que us deixaran ben
satisfets.
Observacions:
A nosaltres no ens agrada massa que hi
hagi molta salsa de tomàquet i, en canvi, ens encanta la beixamel. Evidentment,
si no sou massa de llet i formatge, aquesta recepta no és per a vosaltres.
Per altra banda, si preferiu cuinar una
lasanya italiana autèntica, cerqueu a internet i hi trobareu moltíssimes
receptes.
fa molt bona pinta. ho provarem- gràcies.
ResponEliminafa molt bona pinta. ho provarem.
ResponElimina