dijous, 11 d’octubre del 2018

ESPAGUETIS AMB RAGÚ DE VERDURES


Ingredients per a 4 persones:

250 g d’espaguetis
3 grans d’all o 6 alls tendres (segons preferiu)
2 cebes
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
1 carbassó
3 tomàquets o 4 cullerades de salsa de tomàquet
½ vas de vi blanc (opcional)
oli d’oliva
pebre negre molt i julivert
aigua i sal



Peleu la ceba i els alls i talleu-ho  molt petitet. Poseu-ho en una cassola fonda de ferro amb un raig d’oli d’oliva i deixeu que es faci uns 10 minuts a mig foc. Llavors, afegiu-hi els pebrots tallats també a quadrets molt petitets i ho deixeu coure uns 5 minuts més.

Regueu-ho tot bé amb el vi blanc i quan l’alcohol s’hagi evaporat, poseu-hi una mica de sal i pebre negre. És el moment també d’afegir-hi la salsa de tomàquet. Deixeu que tot  es vagi confitant durant uns altres 10 minuts.

Si voleu posar-hi el tomàquet cru a trossets petits, caldrà primer pelar-lo i treure’n les llavors.

Atenció! Per tal que el ragú us quedi ben melós, cal que talleu les verduretes ben petites i que la cocció sigui llarga i lenta. Han de coure amb la pròpia aigua que deixen anar en fer-se. Si no hi afegiu el vi blanc, hi podeu afegir una mica d’aigua calenta. S’ha de vigilar que no s’assequi i quedi com fregit. No és aquesta la idea. Per altra banda, no s’hi ha de posar massa tomàquet. No volem una salsa de tomàquet amb verdures a dins. Fins i tot, si ho preferiu, podeu fer el ragú de verdures sense gens de tomàquet.

El ragú, un cop fet, és millor deixar-lo reposar una estoneta. Mentrestant podeu fer la pasta. Si en feu molta quantitat, el podeu guardar a la nevera un parell de dies.

Bulliu la pasta amb un pessic de sal fins que estigui al dente, aboqueu-la a la plàtera de servir i poseu el ragú de verdures per sobre. També podeu servir la pasta en plats individuals per tal que cadascú s’hi posi la quantitat de ragú que vulgui. I una mica de julivert cru talladet petit per sobre sempre hi fa bonic.

Aquells a qui agrada molt el formatge amb la pasta poden posar-hi parmesà ratllat per sobre del ragú.

És un plat de cuina vegana i catalana, d’aquells que plauen al paladar i al mateix temps són ben sans. Espero que us agradi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada