dilluns, 7 de març de 2016

SALMÓ MARINAT

Ingredients:

1 kg. de salmó fresc, pes net
50 gr. sal
35 gr. sucre
100 gr. fulles de fonoll o anet fresc
1 cullerada sopera de pebre negre mòlt

Demaneu que us facin dos lloms de salmó nets d’espines i sense pell.

Poseu la sal, el sucre i el pebre en un morter i barregeu-ho. Trinxeu ben petit el fonoll o l’anet. Col·loqueu en un recipient una part del salmó i cobriu-lo amb la barreja del morter i les herbes. Poseu l’altra meitat de salmó a sobre i cobriu-lo també amb els preparats anteriors.

Tapeu-ho tot amb paper transparent a tocar del salmó. Poseu-hi a sobre una superfície plana amb un pes de 2 kg. repartit, de manera que quedi ben aixafat. Ha de deixar-se marinar a la nevera entre 3 i 5 dies. Cada 12 hores cal separar els dos filets de salmó, regar-los amb el líquid i donar-los la volta.

Retireu les herbes i, amb la mà molla o amb paper de cuina, també moll, netegeu bé el salmó. Assequeu-lo i talleu-lo a làmines molt fines com si es tractés de salmó fumat.

I ja us el podeu menjar !!

El podeu acompanyar amb pa torrat amb mantega dolça o salada, amb ou filat o dur o amb trossets de ceba dolça.

Després de marinat, se us conservarà a la nevera fins a 3 setmanes.

El que fa la meva amiga Nati és molt més bo que el fumat i més original.


2 comentaris:

  1. M'encanta el salmó tant marinat com fumat i aquesta recepta es molt fàcil de fer.
    Amb aquest salmó marinat o fumat em faig uns entrepans de enciam, tomaquet, el salmó, unes rodanxes d'ou dur i maionesa. Bonísim i si afegeixes unes rodanxes de avocat, ja es la repera.
    Records
    Josep

    ResponElimina
  2. Mmmm... Segur que queden uns entrepans boníssims. Caldrà penjar la teva recepta al blog!
    Una abraçada.

    ResponElimina