dijous, 18 de febrer del 2016

VEDELLA AMB XAMPINYONS I POMA

Recepta de la meva amiga Nati

Ingredients per a 4 persones:


un peixet o un tros de filet de vedella lligat (500 gr. aprox.)
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
1 poma golden
300 gr. de xampinyons naturals
½ vas de conyac
oli i sal

Es posa un bon raig d’oli a la cassola i es rosteix la carn a foc viu fins que sigui segellada i daurada.
S’hi afegeix la pastanaga a rodanxes, els grans d’all pelats, la ceba a juliana i la poma pelada i a trossos.
Cal abaixar el foc a la meitat i deixar-ho coure uns 10 minutets vigilant que no es cremi perquè amargaria.
Llavors es ruixa la carn amb el conyac, es tapa i es deixa amb el foc al mínim uns 10 minutets més.
Quan està fet es deixa refredar. La salsa amb tota la bresa es passa pel passapuré i de la carn ben freda, se’n fan talls de 5 mm. més o menys, segons preferències.
Els xampinyons nets i tallats es passen per la paella amb un raget d’oli i sal procurant que deixin anar l’aigua.
A la cassola es posen els talls de carn plans, els xampinyons a sobre i la salsa i es deixa fer la xup-xup uns minutets abans de servir-ho.

Nota: Tot el procés es pot fer el dia abans, excepte l’últim punt.


2 comentaris: