dimecres, 22 de gener del 2014

OSSOBUCO O JARRET DE VEDELLA

Ingredients per a 2 persones:


2 talls gruixuts d’ossobuco
1 pastanaga
1 ceba
1 all
3 trossos d’api
1 tomàquet
bolets (opcional)
100 gr. mantega
farina
sal, pebre negre,  
½ vas de vi blanc
2 fulles de llorer
1 lligadet de sajolida i sàlvia (opcional)
aigua calenta

En una cassola, poseu a fondre la mantega. Saleu els talls de carn, enfarineu-los lleument i feu-los enrossir amb la mantega. Guardeu-los a part.

Poseu-hi ara la pastanaga a rodanxes, l’all i l’api a trossets, la ceba a juliana i el tomàquet a trossos i sense llavors. Deixeu que es vagi fent a poc a poc. Poseu-hi sal i pebre negre mòlt. Quan comenci a quedar-se sense suc, afegiu-hi el vi blanc. Ha de quedar ben cuit, si és necessari poseu-hi una mica d’aigua. Quan ja està fet, es treuen les pells del tomàquet i es tritura tot ben fi a la batedora. Queda una salsa bastant espessa.

Es posen a la cassola els talls d’ossobuco i la salsa per sobre i es cobreix amb aigua calenta. Es remena bé. S’hi afegeix el llorer. Si us agraden les herbes, és el moment de posar-hi el lligadet de sajolida i sàlvia. Es deixa coure a mig foc una hora com a mínim, vigilant que no es begui tot el suc. Hi ha qui prefereix fer servir brou de carn en lloc d’aigua. A mig coure s’hi afegeixen els bolets que poden ser rossinyols o altres de gust i textura suau. Quan ja es veu que la carn quasi es desfà, es rectifica de sal i ja es pot servir.

Es posa un tall d’ossobuco amb la salsa ben espessa ben sobre. Generalment, s’acompanya amb arròs blanc.

Quedareu parats de comprovar com és de melosa la carn i que bona queda la salsa amb els bolets i l’arròs.



1 comentari:

  1. Quines ganes tinc de fer ossobuco, però no trobo la carn, ni en el poble ni a prop, tindré que comprar quand baixe a Barcelona.Molt bona la teva recepta.
    Records
    Josep

    ResponElimina