Ingredients per a 4
persones:
400 gr. de pit de
pollastre
4 alls tendres
2 pastanagues
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
petit
1 carbassó
2 tomàquets mitjanets
100 gr. de xampinyons
o un altre tipus de bolet (opcional)
un vas i mig d’aigua
d’arròs
oli, sal i pebre
negre mòlt
aigua o brou de
pollastre
En un wok (també es
pot fer en una paella fonda) es posen les cebes tendres o els porros i els alls
tendres tallats en juliana i es tapa perquè es vagin fent.
Es talla el pit de
pollastre a daus grossets i s’afegeix al wok quan la ceba i els alls ja són
tous. Se sala i s’hi posa pebre negre mòlt al
gust. Es deixa que es vagi fent.
Es pelen les
pastanagues i es tallen a rodones fines i cap al wok. Es tallen el pebrot verd
i el vermell a quadrets de 2 cm. aprox i al wok. Es talla el carbassó a daus
d’uns 2 cm. i al wok. Es va remenant tot procurant que no s’enganxi. S’hi
afegeix el conyac i si cal una mica d’aigua o brou de pollastre, si se’n té a
mà.
Els xampinyons cal
fer-los a part i, quan ja s’han begut la pròpia aigua que han deixar anar en
coure’ls, ja es poden afegir al wok.
Per últim s’hi
afegeixen els tomàquets sense llavors, escaldats prèviament i pelats.
L’arròs es fa bullir
en aigua amb oli i sal i un all. Quan està fet, es posa en una escorredora i se
li treu el midó al raig d’aigua calenta sota l’aixeta i es llença l’all bullit.
Les verduretes no han
de quedar tan cuites que es desfacin, cal que cada una d’elles es pugui
identificar i que mantinguin els colors propis. El pollastre ha de quedar ben
cuit i tendre, tou... si queda dur no valdrà res.
No és fàcil trobar el
punt just !!
L’arròs blanc se
serveix a banda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada