Ingredients per a 2 persones:
250 gr. d’espinacs nets i polits
4 alls tendres
200 gr. de cigrons bullits (o
mongetes)
oli i sal
Es posa un raget d’oli en una paella
fonda, s’hi posen els espinacs crus tallats i se salen. Es tallen els alls
tendres ben petits i s’hi afegeixen. Es van tombant i es deixen coure a mig
foc. Veureu que els espinacs deixen anar líquid, molt bé, d’això es tracta
perquè s’han de coure en la seva pròpia aigua. Amb unes tisores podeu anar
esmicolant els espinacs en la mateixa paella.
A mig fer, hi afegiu els cigrons ben
escorreguts i deixeu que s’estovin juntament amb la verdura.
Quan s’ha begut tot el líquid, el
plat ja és a punt de menjar.
El gust d’aquests espinacs és molt
més intens que el dels espinacs bullits.
És un plat molt lleuger, molt sa i
que ens aporta molts nutrients.
Els cigrons tenen gran quantitat de
proteïnes i són pobres en greixos així que ens regulen el colesterol. També
tenen molta fibra, cosa que ens va bé per millorar el trànsit intestinal i ens
aporten minerals, sobretot fòsfor, ferro i magnesi i vitamines B1 B6 i àcid
fòlic. També afavoreixen la diüresi.
Els espinacs formen part del grup
dels aliments anticancerígens perquè tenen antioxidants. A més, són rics en
fibra, molt digeribles, tenen vitamina A, B, C, E, potassi, calci i fòsfor.
També són rics en ferro tot i que no són els vegetals que en tenen més. Per
últim, els espinacs són bons per a l’aparell circulatori perquè disminueixen la
hipertensió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada