Ingredients per a 2
persones:
1 bola de mozarella
de búfala
2 tomàquets cor de
bou
1 ceba tendra
1 branqueta
d’alfàbrega
oli, sal i pebre
negre mòlt
La mozzarella de búfala
és un formatge de pasta filada fet a base de la llet de les búfales d’aigua de la Campània i es presenta en boles blanques sucoses i sumptuoses.
Si no en trobeu,
podeu fer servir mozarella de llet de vaca.
Els tomàquets cor de
bou han de ser vermells, madurs però forts, no pas tous. Són molt dolços,
perfectes per a l’amanida. Si no en trobeu, podeu fer servir una altra classe
de tomàquets.
S’agafen els
tomàquets i es tallen a llesques i es posen en una plata. Es talla la ceba
tendra a rondanxetes o a juliana, com preferiu, i es reparteix sobre el
tomàquet. No abuseu de la quantitat de ceba. S’amaneix tot amb oli, sal i pebre
negre mòlt.
Amb un ganivet (que
no sigui de serreta) talleu la mozarella a làmines i poseu-la
per sobre del tomàquet i la ceba.
Agafeu unes fulles
d’alfàbrega ben netes i xafeu-les al morter, afegiu-hi un bon raig d’oli
d’oliva i deixeu-ho macerar una estoneta.
Guarniu l’amanida amb
unes fulles d’alfàbrega i poseu-hi un raget d’oli del morter ben colat.
Com més bons siguin
els ingredients, més bona serà l’amanida !
Molt bones les receptes! segueix així i potser algun día les fico al menú del restaurant!
ResponEliminaGerman Mesa ;)
Moltes gràcies German ! Em fa molta il·lusió que tu, bon cuiner, em facis aquest comentari. Salut! Àngela
Elimina