Ingredients per a 4
persones:
1 conill
2 alls
1 ceba petita
1 cullerada sopera de
farina
oli i sal
aigua
uns quants rovellons
de botó (opcional)
un grapat de pinyons
2 patates
Es neteja bé el
conill fet a trossos i es retallen venetes i greixos. En una cassola fonda, es
posa un bon raig d’oli i els dos alls amb pell ben nets. Se sala el conill i es
posa a la cassola i es deixa coure tapat a mig foc fins que queda daurat. Es
retiren els alls i es xafen al morter. S’aparta el conill a un costat i, en el
mateix oli es fa daurar la farina procurant que no s’enganxi.
Llavors es cobreix el
conill amb aigua calenta i se li posa l’all xafat, els bolets i els pinyons i
es deixa fer la xup-xup fins que el conill es ben tou. El suc s’anirà
espesseint, cal vigilar-lo perquè no s’enganxi. No hem de tenir pressa per tal
que el conill quedi ben melós.
A part es fregeixen
les patates a daus i a l’últim moment es tiren a sobre del conill ja cuit, se
li dóna un tomb per tal que les patates s’embeguin el suc de la cassola i ja es
pot servir.
A la iaieta li sortia
sempre perfecte, a mi m’ha costat molt saber trobar-li el punt...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada