Ingredients per a 2
persones:
1 llamàntol o 2 si
són petits
200 gr. de musclos
8 cloïsses gallegues
1 sípia
1 calamar
4 alls
2 cebes
mig pebrot verd
1 pastanaga
3 tomàquets vermells
1 vas d’aigua d’arròs
1 copa de conyac
fumet de peix
oli, sal i pebre
negre mòlt
Primer cal fer el
fumet de peix. En una olla gran es posa una ceba tallada a juliana i 2 alls i
es deixar fer una mica, se li afegeixen 2 tomàquets i el pebrot verd a trossos
i la pastanaga a rodanxes. Quan està cuit sense cremar-se, se li afegeix el
peix de sopa que es tingui. Es poden aprofitar els ossos de rap i els caps de
lluç que s’hagin congelats d’altres dies... Se li posa aigua i a bullir com a
mínim una hora.
En la mateixa olla
s’escalden els llamàntols. Un cop escaldats, es deixen refredar i es fan a
trossos i el cap es parteix pel mig i es reserven a part. Si no es vol menjar
el cap, es pot tornar a l’olla del fumet.
No intenteu tallar
els llamàntols quan són crus perquè perdreu part de la substància de l’interior.
Cal posar els musclos
i les cloïsses en aigua freda durant una hora perquè deixin anar la sorreta que
puguin tenir a dins. Llavors, es posen en un cassó amb aigua i se’ls fa
arrencar el bull. Un cop s’han obert, es treuen i es reserven a part. Es cola
l’aigua amb un colador xinès folrat de paper de cuina, i es tira a l’olla del
fumet.
Feu daurar 2 alls en
una cassola fonda i reserveu-los a part. Netegeu bé la sípia i el calamar i
talleu-los a trossos i poseu-los a la cassola amb la ceba ratllada fins que
s’enrosseixi. Llavors afegiu-hi un tomàquet sense llavors i ratllat i els alls
cuits ben esmicolats.
Quan està fet, poseu-hi
l’arròs i deixeu que s’amari del sofregit. Serà el moment d’afegir-hi el fumet
de peix ben colat. Quan comença a fer el xup-xup, s’hi posa el llamàntol a
trossos, els musclos (millor sense closca) i les cloïsses amb closca perquè
facin ben bonic.
Agafeu la pastanaga
del fumet i xafeu-la ben xafada i afegiu-la a la cassola, amb una copeta de
conyac i una mica de pebre negre mòlt al gust de cadascú.
Tasteu-ho,
rectifiqueu de sal i quan l’arròs ja està fet, deixeu-lo reposar uns minuts
i... cap a taula !!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada