Ingredients per a 4
persones:
1 pollastre a octaus
o bé 8 cuixes de pollastre
1 ceba mitjana
12 cebetes de
platillo
1 poma golden
12 prunes sense os
1 grapat de panses de
Corint
1 grapat de pinyons
oli, sal i pebre negre
mòlt
1 copeta de conyac
(opcional)
1 cullerot d’aigua
(si fa falta)
3 patates
Es neteja bé el
pollastre i se li treu tot el greix i la pell. En una cassola fonda es posa un
bon raig d’oli i la ceba tallada a juliana i el pollastre i es deixa daurar tot
junt a mig foc.
Quan està a mig fer
s’hi afegeixen les cebetes de platillo, les prunes, les panses i els pinyons.
Es pela la poma i es talla en quatre trossos i s’hi afegeix també.
S’hi posa sal i pebre
negre mòlt al gust. També és el moment d’afegir-hi el conyac.
Es deixa fer a mig
foc i s’hi afegeix un cullerot d’aigua calenta si es veu que s’enganxa.
Se sabrà que ja és al
punt perquè el pollastre ha d’estar tou i ben rosset, i la poma ben cuita.
En una paella a part
es fregiran unes patatetes tallades a
daus i es tiraran per sobre el pollastre a l’últim moment.
Si trobeu que les
cebetes de platillo són massa dolces, ho podeu fer amb una ceba grossa tallada
i prou.
És una recepta fàcil
i ràpida de fer i queda tot boníssim !!
Hola:
ResponEliminaAquesta me l'apunto per fer-hi amb un "gallo de corral" que estic conseguint de unaa web galega de criadors.
Deumido la de receptes que has entrat.
Ànim i endevant
Josep