Ingredients per a 6 persones:
1 carcassa de pollastre
1 os del pernil
1 os de vedella del genoll
1 os de l’espinada de porc
1 tros de carn magra de vedella
1 nap
1 xirivia
2 pastanagues
¼ de col
2 tiges i algunes fulles d’api
2 patates
1 tomàquet madur
1 porro
1 grapat d’arròs
6 litres d’aigua
6 galets grossos per persona
6 mandonguilles petites per persona
pernil serrà
sal
Es posa una olla ben gran al foc amb
els dos litres d’aigua. S’hi posen els ossos i les carns després de rentar-los.
També les verdures netes i tallades a trossos. I l’arròs per tal que el brou
quedi blanc. Llavors es deixa bullir un parell d’hores a mig foc. No hi poso
sal.
Es cola el brou i es posa la
quantitat que es vol en una altra olla i quan bull s’hi tiren les mandonguilles
i els galets. Quan els galets siguin cuits, també ho seran les mandonguilles.
Abans de servir, es talla una mica de pernil serrà a trossets ben petits i es
deixa arrencar el bull.
És el moment de tastar el punt de sal
i rectificar-lo al gust de cadascú. Es deixa bullir un minutet més i ja es pot
servir.
Si ens sobra brou, el deixem
refredar de manera natural i, un cop fred, el posem al congelador i ja el tenim
llest per un altre dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada