8 fetges de pollastre
100 gr. de mantega
1 tòfona negra
oli, sal i pèbre negre mòlt
2 copetes de conyac
Es posen el fetges de pollastre en aigua freda durant
1 hora per tal que treguin la sang. S’escorren bé i es vigila que no hi quedi
rastre de la fel (color verdós) perquè quedaria amarg.
En una cassola (millor si és de fang) es posa la
mantega i els fetges a trossos, la sal i el pebre negre mòlt i es va coent a
foc lent. Mentre es va fent, es van aixafant els trossos de fetge amb una
cullera de fusta. Als 12 minuts se li afegeix la tòfona tallada a trossets i 2
copetes de conyac i es deixa coure tot fins que ja s’ha absorbit tot el líquid.
Es deixa refredar una mica i s’acaba de matxacar tot
al morter, barrejant la pasta amb la salsa i es col·loca en terrines.
S’ha de menjar completament fred, així que és millor
fer-lo el dia anterior a la consumició.
Nota:
La iaia Mercè deia que triturat a la batedora quedava
molt fi de textura però que perdia una part de l’encant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada