½ kg de cloïsses
aigua
oli, sal i pebre negre mòlt
Per a la picada:
2 alls tendres, julivert, 3 brins de
safrà, pebre
vermell, vinagre i oli de menta
Primer cal deixar les
cloïsses en aigua freda durant una hora com a mínim per tal que deixin anar la
sorreta que puguin tenir a dins.
Un cop ja són ben
netes, es posen en una paella fonda o una cassola amb un raig d’oli i pebre
negre mòlt. Es tapen i es deixen
fer en la seva pròpia aigua. Així que s’obren cal retirar-les del foc per tal
que no quedin resseques.
Al morter es pica bé
l’all tendre amb el julivert, la sal i el safrà. Un cop tot ben picat, se li
afegeix un raget de vinagre i mitja culleradeta de pebre vermell i es remena tot
bé. Queda molt gustós si
li afegiu 2 cullerades soperes d’oli de menta.
Es posen les cloïsses
en una plata, s’agafa el suc calent de la paella i s’escalda la picada del
morter. Es remena i s’aboca per sobre de les cloïsses just abans de servir-les.
Hola Àngela
ResponEliminaHa sigut un día profitos en receptes, tantes d'un cop, està bé.
Quand faig cloïses les obro amb una mica de vi blanc o xeres i deseuida que s'bren les fico en un bol amb aigua freda i gel, per tallar la cocció.
Records
Josep