Ingredients:
4 porros (300 gr.
nets)
1 ceba (100 gr. nets)
4 patates (400 gr.
nets)
800 ml. d’aigua o
brou de pollastre
100 gr. de mantega
200 ml. de crema de
llet
sal
pebre negre mòlt
(opcional)
cerfull o cibulet o
crostonets de pa
Es posa l’accessori
MultiBlade. Primer cal fer fondre la mantega amb P1 de fregir, 2 minuts a 110
graus, velocitat 1.
Afegiu-hi la ceba
tallada a trossos grans i tritureu 5 segons. Tapeu sense cubilet i P1 de fregir
a 140º 5’ vel. 2.
Afegiu-hi els porros
tallats grossos i saleu. Tritureu 5 segons. Tapeu sense cubilet i P1 de fregir
a 140º 5’ vel. 2.
Afegiu-hi les patates
tallades grosses i tritureu 5 segons. Poseu l’aigua o el caldo i P3 de bullir:
pas 1 – 130º 5’ vel.2 – pas 2 – 100º 8’ vel. 2 – pas 3 – 100º 13’ vel. 2.
Quan acaba es queda
en mode “mantenir calent”. Sortiu-ne. Pulseu Inici i tritureu a velocitat
10, entre 1 i 2 minuts fins que quedi
ben fi.
Obriu la tapa i
afegiu-hi la crema de llet. Pulseu el botó Pulse a intervals curts entre 20 i
30 segons fins a obtenir la textura de crema.
Si us hi agrada un
punt de pebre negre mòlt... ara és el moment.
Atenció! Si no us
queda el punt d’espessor desitjat, sempre hi podeu afegir una cullerada de
flocs de puré de patata i tornar al botó Pulse uns segons més.
Es deixa refredar i
se serveix amb una mica de cerfull, cibulet o porradell picadet a sobre.
Aquesta crema també
es pot prendre calenta amb fils cruixents de porro o crostonets de pa torrat a
sobre per fer bonic.
Amb cloïsses i sal negra... Una nova idea...
Amb cloïsses i sal negra... Una nova idea...
vas fent molts progressos i segur que és molt bo...
ResponEliminavas fent molts progressos i segur que és molt bo...
ResponElimina