Recepta de la meva
amiga Nati
Ingredients per a 4
persones:
un peixet o un tros
de filet de vedella lligat (500 gr. aprox.)
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
1 poma golden
300 gr. de xampinyons
naturals
½ vas de conyac
oli i sal
Es posa un bon raig
d’oli a la cassola i es rosteix la carn a foc viu fins que sigui segellada i daurada.
S’hi afegeix la
pastanaga a rodanxes, els grans d’all pelats, la ceba a juliana i la poma
pelada i a trossos.
Cal abaixar el foc a
la meitat i deixar-ho coure uns 10 minutets vigilant que no es cremi perquè
amargaria.
Llavors es ruixa la
carn amb el conyac, es tapa i es deixa amb el foc al mínim uns 10 minutets més.
Quan està fet es
deixa refredar. La salsa amb tota la bresa es passa pel passapuré i de la carn
ben freda, se’n fan talls de 5 mm. més o menys, segons preferències.
Els xampinyons nets i
tallats es passen per la paella amb un raget d’oli i sal procurant que deixin
anar l’aigua.
A la cassola es posen
els talls de carn plans, els xampinyons a sobre i la salsa i es deixa fer la
xup-xup uns minutets abans de servir-ho.
Nota: Tot el procés
es pot fer el dia abans, excepte l’últim punt.
Sencill, però "resultón".
ResponEliminaJosep
El secret és la poma que li dóna un toc.
ResponElimina