200 gr. de farina
2 ous sencers
150 gr. de sucre morè
50 cc. de llet
8 gr. de llevat
90 cc. d’oli d’oliva
2 pomes Golden
1 culleradeta de
gingebre
o bé ratlladura de
pell de llimona
Es baten els ous en
un bol, se li afegeix el sucre i es va remenant. Se li afegeix la llet i es
bat; després l’oli i es bat. A continuació la farina barrejada amb el llevat i
el gingebre. Cal anar posant-la a poc a poc i vigilant que no faci grumolls.
Quan està tot ben
batut, se li posa la poma a trossets i es remena tot. Ja ho podeu abocar al
motlle de silicona o bé folrat de paper de plata untat amb oli.
Preescalfeu el forn a
170 graus, encès de dalt i de baix. Poseu-hi el motlle i que cogui uns 40 o 45
minuts. No obriu el forn durant la cocció!
Un cop cuit,
deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
El sucre morè té un contingut calòric lleugerament inferior per pes que el sucre
blanc gràcies a la presència d'aigua. Cent grams de sucre morè contenen 373 quilocalories
enfront de les 396 del sucre blanc. No obstant això, el sucre morè s'envasa amb
major densitat que el sucre blanc gràcies la menor grandària dels seus vidres,
de manera que pot tenir més calories si es mesura per volum: una cullerada de
sucre morè té 48 calories, enfront les 45 del sucre blanc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada